Logo

O PROJEKTU

Dragi zaščitnik planeta,

dobrodošel v svet pametnega trola, ki te bo vodil po naši spletni strani!

Ta e-knjiga z naslovom "Varuhi planeta" je nastala v okviru projekta TOGETHER s ciljem razširjanja zavesti o pomenu zaščite okolja in racionalne rabe energije.

Z raziskovanjem energetskih točk na zemljevidu mesta spoznajte vse teme, ki so bistvene za ohranitev našega planeta Zemlje pred negativnimi posledicami podnebnih sprememb. Čeprav je človek majhen posameznik na tem planetu, se spomnimo Dobriše Cesarića in njegove pesmi "Teče in teče, teče en slap, kaj v njem pomeni moja mala kaplja? Poglej, v vodi nastaja mavrica, ki sije in drhti v tisočih korakih. Da bi lahko te sanje sijale, pomaga tudi moja kaplja."

Bodite radovedni učite in naučite se ter svoje znanje prenesite na svoje prijatelje, saj je tudi vaš prispevek k spreminjanju slabih navad in odnosa do okolja in varčevanja z energijo v šoli, domo, v mestu in drugje zelo pomemben.

Projekt TOGETHER, ki ga v okviru programa INTERREG Central Europe izvajamo partnerji iz sedmih evropskih držav: Italije, Hrvaške, Češke,Slovenije, poljske, Madžarske in Slovaške. Partnerji projekta z uporabo svojega znanja in izkušenj pri izvajanju projektnih dejavnosti ustvarjajo predpogoje za izboljšanje energetskega upravljanja v šolah, vrtcih in drugih javnih zgradbah.
Pri izvajanju projekta so pomembni vsi uporabniki javnih zgradb, tako otroci kot odrasli, saj vsak s svojim obnašanjem neposredno vpliva na porabo energije in vode.
Vedno se moramo vprašati: "Ali porabim toliko energije, kot je potrebujem, ali pa ali sploh o tem razmišljam, ker je energije v ozobilju?""Zaščitniki planeta" dobro poznajo pravilen odgovor.E-KNJIGA JE OBLIKOVANA V SODELOVANJU MESTA ZAGREB IN PODJETJA MSV SISTEMI.
AVTOR IN OBLIKOVANJE: ISKRA UŠĆUMLIĆ, MSV-SISTEMI

Več informacij o projektu TOGETHER lahko najdete na spletni strani: www.interreg-central.eu/together in na Facebook strani: www.facebook.com/TogetherPRTV2016/ .